Категория "B"- само за 629 лв.

Категория "С" - само за 599 лв.

шофьорскикурсове.com

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНТРОЛНИ ТОЧКИ

(47 гласа, рейтинг 4.98 от 5)

Контролни точки се отнемат от служители на КАТ при установяване на извършено нарушение на Закона за движение по пътищата.

За да проверите колко са отнетите Ви точки е необходимо лично да отидете в Пътна полиция по местоотчет на водача. Там се подава заявление за справка и заплащане на държавна такса за услугата. След което Ви се издава документ, в който са описани нарушенията и санкциите, както и броя на отнетите към настоящия момент контролни точки.

Можете да проверите наличнте си контролните точки и през Интернет, чрез система за електронни услуги, предоставяни от Пътна полиция София. За достъп до системата натиснете тук: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/SiteInformation/Index?url=search

При отнемане на всички контролни точки се отнема свидетелството за правоуправление на МПС. След изтичане на срока на наказанието Ви трябва да изкарате психо тест, след което имате право да започнете обучението си за водач на МПС. При отнета шофьорска книжка за точки Вие губите всички категории, които сте притежавали до момента и се налага отново да се изкарат. След преминаване на курс се явявате на изпит по теория и изпит по практика за всяка желана категория. При успешно полагане на изпитите получавате правото да управлявате МПС отново.

Максималния брой контролни точки, които можете да възстановите чрез курс за възстановяване е 13 точки в рамките на 1 година.

След успешно преминаване на курса Вие получавате удостоверение, което представяте в КАТ и точките Ви се възстановяват автоматично.

За да се можете да възстановите точки е необходимо, да е минала една година от предишното обучение, с което са възстановили контролни точки или да се явявате за първи път на курс за възстановяване на контролни точки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови